«Павлова» – елегантний десерт з ніжної та хрумкої меренги, збитих вершків та свіжих фруктів. Важливо відокремити білки і добре збити їх до твердих піків. Виконуйте наш рецепт, щоб отримати класичний десерт, який люблять по всьому світу.
«Павлова» – елегантний десерт з ніжної та хрумкої меренги, збитих вершків та свіжих фруктів. Важливо відокремити білки і добре збити їх до твердих піків. Виконуйте наш рецепт, щоб отримати класичний десерт, який люблять по всьому світу.
«Павлова» – десерт із меренги, який створили на честь прими-балерини Маріїнського театру Анни Павлової. Досі кулінари Австралії та Нової Зеландії не можуть домовитись, хто ж першим приготував цей неймовірний повітряний десерт.
Секрет смаку «Павлової» полягає у поєднанні текстури та смаку. У грамотно приготовленого десерту буде тверда хрумка скоринка і ніжний прошарок усередині, який досягається завдяки додаванню кукурудзяного крохмалю.
Відламайте шматочок і відчуйте, як розсипається меренга, а всередині тане щільне та вологе тісто. Потрібно лише додати крем на збитих вершках та улюблені фрукти.
Складові
- Яєчні білки – 4 Штуки
- Цукор – 300 Грамів
- Лимонний сік – 1 чайна ложка
- Кукурудзяний крохмаль – 2 чайні ложки
- Вершки 33% – 475 мілілітрів
- Енергетична цінність
- Калорійність: 373 ккал
- Білки 4 г
- Жири 22 г
- Вуглеводи 0 г
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 150 градусів. На пергаментному папері намалюйте коло діаметром 23 см. Перекладіть папір на лист.
Відокремте білки від жовтків. Збийте білки у великій мисці до пишної піни. Тепер поступово всипайте цукор. Найкраще це робити по 1 ст.л. і щоразу ретельно збивати. Коли додасте весь цукор, у вас вийде густа та блискуча маса. Додайте ванілін, лимонний сік та кукурудзяний крохмаль і обережно перемішайте.
Викладіть масу на коло, яке ви намалювали на пергаменті. Розподіліть суміш так, щоб краї були вищими за центр.
Поставте в духовку та випікайте 1 годину. Охолодіть на ґратах.
Збийте вершки до густого стану. З безе обережно зніміть папір, перекладіть на блюдо. У центр десерту викладіть збиті вершки, прикрасьте фруктами.
Важлива замітка: щоб безе не вийшло плоским та зернистим, збивайте яєчні білки до утворення пишної піни. Якщо їх перезбивати, коли ви почнете додавати інші інгредієнти, вони осядуть.
Якщо ви готуєте «Павлову» вперше, додайте по одній ложці цукру і добре збивайте кожну порцію. Коли цукор закінчиться, продовжуйте збивати доти, доки безе не вийде густим і блискучим.
Завжди ретельно перевіряйте, що білки не потрапило ні краплі жовтка.
Можете прикрасити десерт часточками ківі, полуниці, манго, ананаса або вашими улюбленими ягодами та фруктами.
Якщо вам подобаються солодкі вершки, додайте під час збивання цукор.
Зберігати «Павлову» можна не більше за добу.
Якщо раптом у вас не вийде цей десерт з першого разу – не турбуйтеся. Спробуйте повторити знову і трохи скоригувати кількість цукру.